2 januari Volle maan klankschaal meditatie

Maan van de langste nacht

thema

Reiniging en nieuw begin

Deze maan valt dit jaar heel mooi, direct in het nieuwe jaar. Een extra aanzet voor een nieuw jaar om stil te staan bij deze maan.

Deze maan wordt ook wel Oude maan of maan na Midwinter genoemd. Deze volle maan staat voor een nieuw begin. We hebben de feestdagen achter de rug. De 12 heilige nachten hebben we ervaren en we kunnen ons richten op een vers nieuw jaar.

Het licht keert langzaam weer terug en de zon komt elke dag weer iets eerder op en zakt weer iets later onder de horizon. Een nieuw jaar en een nieuwe cyclus is begonnen. Oude zaken van het vorige jaar kun afgesloten worden zodat er alle ruimte voor een nieuw begin is.

Deze volle maan is een mooi moment om eens stil te staan bij:

  • heb je de oude dingen afgesloten
  • ben je klaar voor een nieuw begin
  • Waar sta jij nu? Wat voor nieuws wil jij starten?
  • Je kunt je laten inspireren door de natuur
  • Je kunt je door de energie van de maan laten inspireren

Op deze avond werken we met klankschalen, tingsha’s, rainsticks, trom en andere instrumenten. Deze trillingen zijn ontspannend, reinigend, rustgevend en ze kunnen je helpen tot inzicht te komen of een stap te zetten.
In combinatie met de volle maan werkt dit nog sterker.
Om de trilling en klanken zo goed mogelijk aan de groep en aan de deelnemers aan te passen werken we met een groep van maximaal 12 personen. Aanmelden is dan ook nodig. Klik hier om je aan te melden.

We starten om 20:00 uur, vanaf 19:30 uur ben je welkom voor koffiethee. Deze keer hebben we voor een bijzondere locatie gekozen: De Synagoge in Weesp, Nieuwstraat 3, er is voldoende parkeer gelegenheid.