Steen van de maan(d) Bergkristal

Voor deze periode (december 2020) waarin veel gebeurt en we weer met een Lockdown zitten vind ik bergkristal een hele mooie fijne steen om mee te werken.

Bergkristal is een steen die veel voorkomt en die veel mensen ook kennen. Misschien heb je er al één of meerdere in huis.

Bergkristal is een zeer helende steen met een krachtige werking. Ook zeer geschikt voor healings en energetisch werk.

De steen reguleert energie, absorbeert energie, geeft energie en slaat energie op naar gelang wat er nodig is in een bepaalde situatie. Het beschermt de aura tegen straling, reinigt de chakra’s en brengt ze in balans. Mentaal bevordert bergkristal concentratie, helder denken, helpt om een neutrale en onpartijdige houding aan te nemen en om problemen op te lossen. De steen werkt zuiverend, vitaliserend, verkoelend (voor bijvoorbeeld brandwonden), pijnstillend, koortsverlagend, stimuleert het immuunsysteem en brengt het lichaam in balans. Ook vermindert het zwellingen, misselijkheid en diarree. De steen kan gelegd op een pijn plek de pijn wegtrekken.

Omdat bergkristal zo neutraal en zuiver is, kan de steen opgeladen worden voor elke (energetische) werking en kan ook de werking van andere stenen versterken.

De steen toont ook hoe hij werkt. Als je de kristal een tijdje bij je draagt en hij wordt doffer of minder doorzichtig dan neemt hij veel energie op. Goed reinigen is dan ook van belang. Hij kan ook steeds helderder worden.

Toepassing

  • Geschikt om bij je te dragen op verschillende manieren, juist ook voor de beschermende en helende werking.
  • Heel geschikt om water mee te zuiveren
  • In grotere brokken heel goed in huis om de ruimte te zuiveren
  • In leggingen veel gebruikt. Ook fijn als gehele aura legging. Zeker als er veel spanningen in de aura zitten.

Reiniging
Op alle manieren te reinigen

Chakra
In principe op alle chakra’s
Specifiek op:

  • milt chakra
  • zonnevlecht
  • hartchakra
  • kruinchakra

Sterrenbeeld
Leeuw en steenbok

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.