Lovechock en klankschalen

In januari kreeg ik een bijzondere vraag: ‘Kun jij adviseren bij een klankschaal ritueel van Lovechock?’. Daar hoefde ik natuurlijk niet over na te denken. Lovechock wilde elke dag starten met een ritueel waarin de producten en de mensen die er mee werken geëerd worden. Het idee was om dat met een klankschaal te doen.

Zo kwam ik op een vrijdagmiddag met een kistje vol klankschalen aan bij de fabriek in Heerhugowaard. Helemaal ingepakt voor de hygiëne mocht ik de fabriek in. Daar heb ik uitleg gegeven over de werking van de trilling van klankschalen en wat het toevoegt aan het voedsel. We hebben samen met elkaar de klankschaal uitgekozen die het beste bij de chololade en het personeel paste.

De schaal hebben we op de mengmachine gezet en gevoeld hoe ver de trilling kwam. Het was zo mooi om dit met elkaar te ervaren! De trilling ging door de hele machine tot en met het tuutje waar de chocolade uit komt.

Bij elke nieuwe menging wordt de klankschaal aangeslagen zodat de trilling zorgt voor een nog betere menging en fijnere smaak van de chocolade!

Klankschaal op de mengmachine

De chocolade smaakt dus nu nog beter.

Het personeel was zo enthousiast over de klankschalen dat ze nu ook een klankschaal hebben om de vergaderingen mee te starten.

Ik vind het dit zo’n mooi voorbeeld van hoe liefdevol een bedrijf met de producten en het personeel om gaat. Het enthousiasme waar dit mee gebeurde heeft me geraakt.