Edelsteen van de maan(d) Oceaan Jaspis

Voor de maand november (2019) heb ik gekozen voor Oceaan jaspis. Vooral omdat ik het een hele mooie bijzondere steen vind en hem graag in het zonnetje zet.

Het is een bijzonder soort jaspis. De steen wordt alleen gevonden in Madagaskar. De kleuren van de deze soort kunnen sterk variëren. De steen kan tinten wit, groen, roze rood en zwart hebben. De patronen kunnen grillig zijn zoals gekleurde banden, stippen of golflijnen. Dit maakt elk steentje heel bijzonder.

Werking

Oceaanjaspis is een aardende en beschermende steen. De steen ondersteunt in het waarmaken van je doelen en om in actie te komen. Strijdlustig, daadkrachtig en volhardend zijn woorden die bij de jaspis passen.

Verder bevordert de jaspis de doorstroming van energie. De steen helpt positieve, helende energie op de goede plek te laten komen en voert negatieve energie af. Het werkt ontspannend en kalmerend en geeft een gevoel van vrijheid. Het bevordert een positieve instelling en helpt negatieve gevoelens en gedachten, zoals bijvoorbeeld zorgen, angst en depressie te verminderen. Fysiek werkt oceaan jaspis ontgiftend. Het heeft een positieve werking op het hormoonstelsel, de klieren, de organen en de spijsvertering.

De oceaanjaspis biedt je troost en is een steen die je helpt in je center te zijn. Het helpt je in het hier en nu te zijn. Het helpt je je gedachten te kalmeren en centert je binnen een totale ervaring van alle niveaus van je lichaam, denken en geest.

Toepassing

Deze steen is heel fijn (en ook nog mooi) om te dragen. Op de huid of in je broekzak. Een grotere steen in huis zorgt voor een aardende en positieve energie.

Reiniging

Alle vormen van reiniging zijn geschikt

Chakra’s

zonnevlecht, hartchakra en keelchakra