Edelsteen van de maan(d) maansteen

Voor de maand april (2020) is het maansteen geworden. In deze maand valt de volle lente-maan (ook nog een supermaan) met het thema zorg en bescherming. De lente brengt het thema vruchtbaarheid en vrouwelijkheid met zich mee. De maansteen heeft het allemaal in zich.

maansteen

Maansteen kan allerlei zachte tinten hebben. Alle maanstenen hebben een satijnachtige glans. De kleur van de glans geeft ook de naam aan de steen. Is deze glans duidelijk blauw, dan wordt de edelsteen blauwe maansteen genoemd. Bij groen is het groene maansteen.

Maansteen is de steen van de hoop. De steen staat voor intuïtie, gevoel, liefde en vruchtbaarheid. De steen heeft een sterke connectie met de maan en vrouwelijke energie zij versterkt de vrouwelijke eigenschappen (ook bij mannen). Maansteen versterkt paranormale vermogens zoals mediamieke gaven en helderziendheid. De steen heeft ook een sterk effect op slaap en dromen en helpt bij slapeloosheid. Ook kunnen dromen beter herinnert worden.  Het is een goede steen voor vrouwen die zwanger zijn of willen worden en ondersteunt de zwangerschap, de bevalling en borstvoeding. Ook bij (pre) menstruele klachten en klachten na de bevalling en tijdens de overgang kan maansteen nuttig zijn. Fysiek werkt maansteen ontgiftend en activeert de pijnappelklier en zorgt hij voor evenwicht in het hormonale stelsel. De steen heeft een positieve invloed op de spijsvertering en de voortplantingsorganen en vermindert vochtophoping.

regenboog maansteen

Regenboog maansteen
Regenboog maansteen geeft innerlijke vrede en harmonie, emotioneel evenwicht en kracht, zuivering en transformatie van negativiteit en geestelijke bescherming. De regenboog maansteen heeft deze eigenschappen in een hogere dosis dan de ‘gewone’ maansteen.

Regenboog maansteen fungeert als een prisma dat energie door de aura verspreid. Het helpt om de zintuigen en het denken te reinigen. De steen geeft vreugde en blijheid. Het is een positieve beschermer. De steen houdt je helder als je op intuïtief niveau werkt. De steen reinigt het emotionele lichaam en werkt voor vertroosting bij emotioneel trauma (in de meest brede zin van het woord).

groene maansteen

Groene maansteen
De groene maansteen is pas in 2018 gevonden en daarmee een ‘nieuwe steen’. De groene maansteen heeft een bijzondere groene gloed en ook weer een andere energie dan de gewone maansteen of regenboog maansteen. Deze steen werkt op het hartchakra, maakt positief en stimuleert liefde en compassie. Hij helpt ook bij emotionele balans. Een hele mooie steen voor deze tijd.

Toepassing
Maansteen kan op of bij het lichaam gedragen worden.

Reiniging
De steen is zacht en gevoelig. Zij kan het beste in de maan opgeladen worden. Ook met een klankschaal of op een amethist of bergkristal is goed.

Chakra
Derde oog en kruinchakra ook wel bij heiligbeenchakra, hartchakra (groene maansteen)

Sterrenbeeld
Kreeft, Schorpioen en Weegschaal