27 februari volle maan Sneeuwmaan

De sneeuwmaan

thema

Kiemkracht en ontkiemen

Ook deze volle maan geen klankschaalmeditatie, maar natuurlijk wel weer wat informatie over deze maan en een leuke tip voor bij het thema van deze maan.

Deze maan is op zijn hoogtepunt om 9.15 (in de ochtend). De avond van 26 februari is dan een mooi moment om stil te staan bij deze maan.

We hebben even een flinke vorstperiode achter de rug. Nu de sneeuw weg is, zie ik de sneeuwklokjes in de tuin de kop opsteken.

De natuur verzamelt al zijn kracht om te ontkiemen en zich voor te bereiden op groei.

We zitten aan het einde van de maand februari. De vastentijd is net begonnen. Het is een tijd van inkeer en rust en een tijd om te reinigen. In deze periode kun je stilstaan bij je kiemkracht. Hoever is het met je kiemkracht, wat zou je willen laten ontkiemen? Welke zaadjes zou jij willen planten voor dit jaar? Laat je je meevoeren door het ritme van de natuur? Waar ligt jou (kiem)kracht?

De volle maan is een mooi moment om hier even de tijd voor te nemen. Je in alle rust te verbinden met de kracht van de maan die je ondersteunt in deze ontwikkeling.

Wat ik zelf in deze periode altijd een mooi ritueel vind is om letterlijk wat zaadjes (van bijvoorbeeld een zonnebloem) in een potje te planten en een wens voor dit jaar daarbij uit te spreken of zelfs een briefje onder in het potje te doen met je wens voor dit jaar. Zo kan de wens zich letterlijk en figuurlijk ontkiemen en blijf je je bij de verzorging van het zaadje en later het plantje bewust van je wens.

Ik wens je een mooie volle maan toe.

Odile

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.