23 november volle maan, de bloedmaan

Bloedmaan

thema

Wijsheid en offer

Deze volle maan wordt bloedmaan of offermaan genoemd. Vroeger werd er in deze periode een dier geslacht voor de winter inviel. Ook was dit vroeger de tijd dat er geofferd werd aan de goden als dank voor de oogst.

Deze periode en deze maan staan in het teken van de aankomende winterperiode. Een periode van rust. Een periode van naar binnen keren.

Het is mooi om te zien hoe de natuur zich terug trekt om tot rust te komen zodat er in het voorjaar weer nieuwe groei kan plaats vinden. Het is helemaal niet gek als wij ook wat meer naar binnen keren en het wat rustiger aan doen. Even tot rust komen om straks in de lente weer actiever te kunnen worden.

Deze avond geen klankschaal meditatie. De volle maan is altijd wel een mooi moment om even stil te staan bij het moment, bij de natuurlijke periode waarin je zit. Je kunt bij het thema van deze maan stilstaan bij:  stil bij je eigen wijsheid, de wijsheid die binnen in jou zit. Je kunt ook stil staan bij waar jij een offer wilt brengen. Wat of wil jij ondersteunen, wat kun jij bieden/offeren?

Wens je een fijne volle maan toe.

 

Op 22 december is er weer een volle maan klankschaalmeditatie met het midwinter thema.