20 oktober volle maan (Jachtmaan)

Jachtmaan

thema

Overleven en transformatie

Op deze avond (20 oktober 2021) is de maan het volst om 16.56 uur. Een moment om stil te staan bij de periode waar we in gaan. De bladeren beginnen los te laten, de nachten worden langer. Een tijd om weer meer naar binnen te keren.

In de periode van de jachtmaan(d) maken we ons op voor de winter. In deze periode werd en wordt ook nog wel gejaagd. Zo kunnen de voorraden voor de winter aangevuld worden. Bij volle maan was er genoeg licht om te jagen.

De natuur maakt zich in deze tijd op voor de winter. Ik zie de vogels en de eekhoorntjes voedsel verzamelen in de tuin. Ze maken zich klaar om de winter door te komen (te overleven). De natuur ondergaat een transformatie.

Een mooi moment om stil te staan waar jij staat. Welke blaadjes wil jij laten vallen? Wat heb je niet meer nodig? In welke transformatie zit jij? Hoe ver houd jij je met de tijd waar we met z’n allen inzitten? Wat is belangrijk voor je?

Met deze volle maan vieren we het moment van transformatie. De energie van de volle maan helpt bij het loslaten.

Mooi is om op je eigen manier stil te staan bij de energie van de maan en de tijd die we ingaan. Een tijd die vraagt om te luisteren naar je innerlijke stem en te doen wat bij jou past.

Ik wens je een fijne volle maan toe.

PS Helaas nog geen klankschaalmeditatie omdat ik nog aan het revalideren ben ivm gebroken voet.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.