1 augustus volle maan klankschaalmeditatie

Graanmaan

Het thema van deze maan is overvloed.

De maan is op 20:31 uur op haar volst. Het is supermaan, dus ze zal zich in al haar grootsheid laten zien.

Deze maan wordt de graanmaan of ook wel rode maan genoemd. De maan kan er in deze tijd rood uitzien als hij op komt door de drukkende warmte. Dat kan extra mooi zijn nu met de supermaan.

In deze tijd vinden de eerste oogsten van graan plaatst. Het thema is dan ook duidelijk. We vieren in deze de tijd de zomer en de overvloed. Het is een tijd om dankbaar te zijn voor de oogst en wat moeder aarde ons geeft.

Precies vandaag wordt ook het oogstfeest, Lughnasadh of Lamas genoemd gevierd.

Dit is het moment om te vieren en stil te staan bij wat je al op dit moment voorzichtig kan oogsten. De zomer geeft ook tijd en ruimte voor contemplatie en rust om te kijken waar je staat. Waar sta jij? Wat mag je nog oogsten? Wat mag nog groeien? Neem je de tijd voor jezelf? Waar ben je dankbaar voor? Wat heb je te vieren in deze tijd?

Deze avond kun je contact maken met de energie van de volle maan. Je kunt je afstemmen op jezelf en kijken wat jij nodig hebt. De trilling van de klankschalen helpt je hierbij.

Op deze avond werken we met klankschalen, tingsha’s, rainsticks, oceandrum en trom. Deze trillingen zijn ontspannend, reinigend, rustgevend en ze kunnen je helpen tot inzicht te komen of een stap te zetten.

De avond vindt als het weer het toelaat,  buiten plaats rond mijn praktijkruimte op landgoed de Rading.

We starten om 20:00 uur, inloop vanaf 19.45 uur.
De grootte van de groep is beperkt dus graag even aanmelden.

De bijdrage is € 17,50