01 oktober volle maan klankschaalmeditatie

volle maan boven gebouw Carré

Oogstmaan

thema

Loslaten en onsterfelijkheid

De tijd van oogsten komt ten einde. De laatste oogsten worden deze periode binnen gehaald. De maan staat in deze periode dichter bij de horizon en oogt daardoor groot en heeft een mooie oranje gloed.

In deze periode beginnen de bomen zich ook klaar te maken voor de winter. De bladeren worden al geel. Een deel van de bomen heeft het dit jaar vervroegt gedaan. Er staan echt alle kale bomen in het bos.

Dit is een tijd om weer wat meer naar binnen te keren zoals de natuur dat ook doet. Het wordt weer eerder donker en we trekken al weer wat meer onze huizen in, zowel letterlijk als figuurlijk.

We vieren deze klankschaalmeditatie de overvloed van de oogst, we kijken naar wat we geoogst hebben en waar we dankbaar voor kunnen zijn. De volle maan is ook de tijd van loslaten en bij deze maan staan we ook stil bij de cyclus van onsterfelijkheid. De natuur trekt zich terug om bij te komen en op te laden om in het voorjaar weer met een nieuwe cyclus te beginnen.

Op deze avond werken we met klankschalen, tingsha’s, rainsticks, oceandrum en trom. Deze trillingen zijn ontspannend, reinigend, rustgevend en ze kunnen je helpen tot inzicht te komen of een stap te zetten.

In combinatie met de volle maan werkt dit nog sterker.
In verband met corona werk ik met een kleine groep. Mocht het goed weer zijn, dan vind de avond misschien nog buiten plaats. Aanmelden is dan ook nodig. Klik hier om je aan te melden.

Als het buiten is starten we om 19:30 uur. Inloop vanaf 19.15 uur

De bijdrage is € 15,-