Edelsteen van de maand Labradoriet

Deze maand (juni 2019) zet ik Labradoriet graag in het zonnetje. Labradoriet laat al zijn kleuren ook extra goed zien als er zon of licht op valt. Het is een hele mooie en ook veelzijdige steen.

Labradoriet is meestal geel en blauw op een grijze achtergrond, maar kan ook oranje, rood of groen opglanzen. Het kleurenspel wordt veroorzaakt door talrijke plaatvormige  insluitsels, die het licht breken. Dit wordt ‘labradoriseren’ genoemd.

Nauw verwant met de labradoriet is de zonnesteen, die in bruin moedergesteente rode en gele tinten vertoont. Nauw verwant is ook de maansteen, die in wit moedergesteente blauwige tinten vertoont.

Door veelkleurig labradoriet bij je te dragen, worden de ontbrekende kleuren in je aura aangevuld. Labradoriet sluit de aura en de zonnevlecht af voor negatieve stemmingen en gedachten van anderen.
Mensen die hypersensitief zijn, hebben baat bij het dragen van een labradoriet in de zak of als sieraad wanneer ze ergens naartoe gaan waar veel mensen zijn. De steen werd vroeger al gebruikt door oude siberische sjamanen

Labradoriet is een sterk beschermende en spirituele steen. De steen vermindert angst en geeft kracht, (zelf)vertrouwen en doorzettingsvermogen. Het versterkt de intuïtie en mediamieke gaven. De steen maakt contact met het onderbewuste en brengt vergeten herinneringen boven. De steen kalmeert de overactieve geest en geeft weer ruimte om tot eigen nieuwe creatieve inzichten te komen. Labradoriet stimuleert fantasie en creativiteit en helpt ideeën te ontwikkelen. Labradoriet helpt tegen onvruchtbaarheid. De steen werkt bloeddrukverlagend en kalmerend, reguleert de stofwisseling en heeft een positief effect op verkoudheid, jicht, reuma, de ogen en op een onregelmatige menstruatie en menstruele klachten. Heeft ook een goede werking op de spijsvertering.

Toepassing

Labradoriet kan op of bij het lichaam gedragen worden. De steen kan op een plek op het lichaam gelegd worden of vastgehouden worden. De steen is ook heel geschikt voor verschillende leggingen

De steen kan in een ruimte geplaatst worden als bescherming tegen negatieve invloeden en energie

Reiniging

Labradoriet kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

Chakra’s

Alle